18/11/2025
Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκίτσες
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 3 φλ. τσαγιού νερό
- 450 γρ. ζυμαρικά
- 4 φλ. τσαγιού μπρόκολο
- 1/2 κ. γλ. καγιέν σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο τυρί τσένταρ
- Αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου, αλατοπιπερώστε και αφήστε το κοτόπουλο να ροδίσει από τη μία πλευρά.
- Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, καθώς ροδίζει η δεύτερη πλευρά.
- Μόλις το κοτόπουλο ροδίσει και από τις δύο πλευρές, προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το νερό και τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά, καλύψτε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήστε τη να πάρει βράση. Όταν αρχίσει να βράζει, ξεσκεπάστε και ανακατέψτε. Χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε, σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
- Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, ξεσκεπάστε και προσθέστε το μπρόκολο. Ανακατεύετε συνεχώς καθώς το μπρόκολο αχνίζει μέχρι να εξατμιστούν τα υπόλοιπα υγρά.
- Προσθέστε το γάλα και το τυρί τσένταρ και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και να έχετε μια λεία σάλτσα τυριού.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με τη γεύση), καγιέν και μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε άλλη μια φορά και μετά σερβίρετε.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr
