Σε αυτό το τελικό στάδιο η μπανάνα είναι πολύ μαλακή, πλούσια σε σάκχαρα και αντιοξειδωτικά, αλλά με λιγότερη βιταμίνη C. Είναι ιδανική για χρήση σε σμούθι ή ψημένα γλυκίσματα όπως banana bread, καθώς διατηρεί το κάλιο και παρέχει εύκολα αφομοιώσιμη ενέργεια.

Οι ειδικοί συμφωνούν: όποιο στάδιο κι αν προτιμάτε, η μπανάνα είναι πάντα μια υγιεινή επιλογή. Από την πράσινη έως τη μαύρη, κάθε εκδοχή της έχει τα δικά της οφέλη, αρκεί να γνωρίζετε ποια ταιριάζει στις ανάγκες του οργανισμού σας.