ΚεντρικήΥγεία

Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από γυναίκα χειρουργό στην Ελλάδα

30/10/2025

Στις 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από γυναίκα χειρουργό στην Ελλάδα.

Τη μεταμόσχευση ήπατος πραγματοποίησε η χειρουργός Κωνσταντίνα Ελένη Καρακάση, στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, σε έναν τομέα όπου η συμμετοχή των γυναικών υπήρξε ιστορικά περιορισμένη, η νεαρή αλλά έμπειρη χειρουργός κα Κωνσταντίνα Ελένη Καρακάση, πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από γυναίκα χειρουργό στην Ελλάδα.

«Η επιτυχημένη επέμβαση σε ένα 59χρονο ασθενή, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή της Κλινικής, Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής κ. Γεωργίου Τσουλφά, αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την ελληνική ιατρική και επιβεβαιώνει την υψηλή επιστημονική κατάρτιση του γυναικείου ιατρικού δυναμικού, αλλά και την έμφαση που δίνει το Αριστοτέλειο στην αποτελεσματική εκπαίδευση των νέων επιστημόνων», αναφέρεται επίσης.

Related posts

Δήμος Χαλκηδόνος: Προσβάσιμο σε ΑμΕΑ και ηλικιωμένους το Δημοτικό Κολυμβητήριο στα Κουφάλια

xristiana

Στις 22 Αυγούστου Ανοίγει Και Πάλι Η Αυλαία Του Φεστιβάλ Γλυφάδας

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 7/2

xristiana