ΚεντρικήΚοινωνικά

Ενημερωτική συνάντηση γονέων του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής

7/10/2025

Η Διεύθυνση Παιδείας και το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σας προσκαλούν σε “Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων” στο δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη (στο δημαρχείο Αγίου Δημητρίου) την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, στις 18:00.

Η συνάντηση περιλαμβάνει και ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες για θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη, στη φροντίδα και στην ομαλή ένταξη των παιδιών στην προσχολική αγωγή.

Πιο συγκεκριμένα θα μιλήσουν:

  • Ρουφίδου Ειρήνη, Λέκτορας εφαρμογών του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής: “Η σημασία του Παιδικού Σταθμού στη ζωή του παιδιού”
  • Κωνσταντίνου Ευάγγελος, Κοινων. Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης “Ήλιος”: “Η ομαλή μετάβαση του παιδιού από το σπίτι στον Παιδικό Σταθμό”
  • Νικολάου Ντίνος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Παιδίατρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αγίου Δημητρίου: “Πρόληψη και Φροντίδα στην Προσχολική Ηλικία. Ο ρόλος του Παιδικού Σταθμού”
  • Bλάχος Παναγιώτης, Διαιτολόγος Τμήματος Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων και Διατροφής, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας  και Περιβάλλοντος: “Η Διατροφή στην Προσχολική Ηλικία”
  • Λαπατίνα Νένα, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών : “Πρόγραμμα Διατροφικής Εκπαίδευσης στους Παιδικούς Σταθμούς”
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών -Λογοθεραπευτών  (Πατσάλη Ιβανίνα & Κοτοπούλου Άλκηστις) : “Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση  διαταραχών λόγου στην προσχολική ηλικία”.

Related posts

Μουσικοχορευτική παράσταση αφιέρωμα στην Καίτη Γκρέυ στα Χανιά 

xristiana

Ενημερωτική εκδήλωση για την οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα στο Γαλάτσι

xristiana

Ωμέγα-3 λιπαρά: Σε ποια ποσότητα και πόσο ρίχνουν την αρτηριακή πίεση

xristiana