1/10/2025
Υλικά (6 τεμάχια)
- 100 γρ. & 1 κ.σ. αλεύρι ολικής άλεσης γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. κόκκινα φρούτα, κατεψυγμένα
- 50 γρ. φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη
- 20 γρ. χυμό λάιμ
- ξύσμα από 1–2 λάιμ
- 70 γρ. μέλι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα 100 γρ. αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βήμα 2: Σε άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα, το μέλι, το ελαιόλαδο το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, και τα χτυπάμε καλά με αβγοδάρτη.
- Βήμα 3: Σε τρίτο μπολ, βάζουμε τα κατεψυγμένα φρούτα με μία κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν.
- Βήμα 4: Ενώνουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και το μείγμα με το γάλα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
- Βήμα 5: Προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φρούτα και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να μοιραστούν παντού.
- Βήμα 6: Σε έξι μικρές φόρμες για ατομικά κέικ βάζουμε από ένα μικρό κομμάτι λαδόχαρτο ή τις αλείφουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Μοιράζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170°C, στον αέρα, για 20 λεπτά.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr
