ΚεντρικήΜαγειρική

Μανιταροπιτάκια με νωπό ανθότυρο

23/9/2025

Υλικά (12-14 τεμάχια)

  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 κούπες αλεύρι βρώμης
  • 4 ασπράδια
  • 2/3 κούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • ½ κούπα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
  • 30 γρ. σουσάμι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ψήνουμε τα μανιτάρια στο φούρνο για 20-25 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο και καρυκεύματα της επιλογής μας (σκόνη σκόρδου, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι). Ύστερα, τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.
  • Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, φροντίζοντας να ενσωματώσουμε το αλεύρι σταδιακά σε δύο με τρεις δόσεις.
  • Βήμα 3: Με ένα scoop ή κουτάλι πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Βήμα 4: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 25-30 λεπτά (ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου) μέχρι να ροδίσουν τα μανιταροπιτάκια.

Related posts

Φούσκωμα: Τα 2 ροφήματα πριν τον ύπνο που σας βοηθούν να ξυπνήσετε με πιο επίπεδη κοιλιά

xristiana

Forward Green: Η 1η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας

xristiana

Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ

xristiana