19/5/2025
Υλικά (12 τεμάχια)
- 1 ώριμη μπανάνα
- 70 γρ. ψίχα χουρμά (χωρίς κουκούτσι), μουλιασμένη σε νερό
- 200 γρ. αλεσμένη βρόμη
- 1 κ.σ. λιναρόσπορος
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ. αλάτι
Για το μπεν μαρί
- 100 γρ. κουβερτούρα με στέβια
- 1 κ.γ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Λιώνουμε την μπανάνα με ένα πιρούνι. Στον πολτό που προκύπτει προσθέτουμε τη βρόμη, τον λιναρόσπορο, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βήμα 2: Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγα λεπτά ώστε να «δέσει» και παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί.
- Βήμα 3: Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
- Βήμα 4: Τοποθετούμε τα τρουφάκια πάνω σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr