21/4/2025
Υλικά (6 muffins)
- 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
- 120 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 120 γρ. φέτα με λιγότερο αλάτι και λιπαρά, θρυμματισμένη
- 1 αβγό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 4-5’.
- Βήμα 2: Λίγα δευτερόλεπτα πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 3: Αφού θρυμματίσουμε τη φέτα, την ρίχνουμε σε ένα μπολ, μαζί με το αβγό και το γάλα, και ανακατεύουμε.
- Βήμα 4: Μόλις κρυώσει λίγο το σπανάκι που έχουμε μαγειρέψει μαζί με το κρεμμύδι και τον άνηθο, το προσθέτουμε κι αυτό στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 5: Ρίχνουμε στο μπολ και το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Βήμα 6: Αλευρώνουμε ατομικά φορμάκια για muffins και ρίχνουμε σε αυτά το μείγμα.
- Βήμα 7: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180oC, στον αέρα, για 20’.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr