ΚεντρικήΜαγειρική

Συνταγή για σπαράγγια με σολομό και σως αβοκάντο

29/10/2024

Υλικά

Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες baby, πλυμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. λευκά σπαράγγια
  • 300-400 γρ. καπνιστό σολομό
  • 100 γρ. ρόκα
  • 1 μέτριο, ώριμο αβοκάντο
  • ¼ φλυτζανιού γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
  • τον χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις τις πατάτες 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο
  • Τις κόβεις στη μέση και τις αφήνεις στην άκρη
  • Λαδώνεις ένα ταψί και βάζεις τις πατάτες να ψηθούν στους 220  βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα
  • Κόβεις τα σπαράγγια από τη μέση και κάτω και τα βράζεις σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν όχι να λιώσουν
  • Τα ξεπλένεις με κρύο νερό και τα αφήνεις στην άκρη
  • Καθαρίζεις το αβοκάντο και το βάζεις στο multi μαζί με το γιαούρτι, τον άνηθο και το χυμό λεμονιού
  • Κόβεις τον σολομό σε λωρίδες και τον σερβίρεις συνοδεύοντας με τις πατάτες και ρίχνοντας από πάνω ή στο πλάι τη σως.

Πηγή: https://www.tlife.gr

Related posts

Όλα όσα πρέπει να αλλάξεις στη beauty routine σου το καλοκαίρι

xristiana

Λειψυδρία: Πρωτοβουλίες του ΥΠΕΝ για αντιμετώπισή της

xristiana

Οι μύθοι για το «υγιεινό» μαύρισμα επιμένουν στην Ευρώπη

xristiana