News ΑΜΕΑΚεντρική

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για να εξασφαλιστεί η μεταφορά των παιδιών με αμαξίδια στα Ειδικά Σχολεία της ΠΕ Θεσσαλονίκης

23/10/2024

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποιήσαν βουλευτές του ΚΚΕ για να εξασφαλιστεί η μεταφορά των παιδιών με αμαξίδια στα Ειδικά Σχολεία της ΠΕ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όπως αναφέρουν:

Το κουδούνι χτύπησε, ένα μήνα και πλέον, όμως η σχολική χρονιά δεν έχει ξεκινήσει για τους μαθητές με αμαξίδια από τα ΕΕΕΕΚ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΛΟΦΟΥ ” ΖΟΥΛΦΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ”, 1o ΕΠΑΛ ΛΑΓΚΑΔΑ, 1ο ΕΕΕΕΚ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, 1ο ΕΕΕΕΚ ΘΕΡΜΗΣ στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, τα οποία παραμένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας γιατί δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα η μεταφορά τους.

Συγκεκριμένα στην 5η Πρόσκληση – Δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, σχολικών ετών 2024-2025 & 2025-2026 με Ειδικά Διαμορφωμένα Οχήματα, που προκήρυξε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπεβλήθηκε καμία προσφορά.

Με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η διαδικασία.Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται και από την παραπάνω εξέλιξη ότι στο ιδιωτικοποιημένο σύστημα μεταφοράς προέχει το κέρδος για τους ιδιώτες και αυτό είναι που καθορίζει ή μη το ενδιαφέρον τους για την σύμβαση.

Έτσι, το δικαίωμα στην έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών με κινητικά προβλήματα από και προς το σχολείο καταστρατηγείται.

Πέρα όμως από την πολιτική επιλογή διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων να προωθούν το συμβασιοποιημένο ιδιωτικό σύστημα μεταφοράς μαθητών, βαραίνει την Περιφερειακή Επιτροπή ΠΚΜ η τραγική ολιγωρία να προκηρύξει με ειδικές ανάγκες διαγωνισμό στις 17 Σεπτέμβρη με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών 30 Σεπτέμβρη (απόφαση 1269, ΑΔΑ.ΨΥ5Ψ7ΛΛ-Τ5Σ).

Βαρύτατες ευθύνες βαραίνουν τόσο την κυβέρνηση, τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών όσο και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά όλων των παιδιών με ειδικές ανάγκες σε όλα τα ειδικά σχολεία.

Οι μαθητές με αναπηρίες έχουν το δικαίωμα στην ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά τους στα σχολεία τους και το κράτος (Υπουργείο και Περιφέρεια) έχει την υποχρέωση να το εξασφαλίσει.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:– Να εξασφαλιστεί άμεσα η μεταφορά όλων των παιδιών με όρους ασφάλειας και αξιοπρέπειας.– Να δημιουργηθεί ενιαίο δημόσιο σύστημα μεταφοράς υπό την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας με σύγχρονα και ασφαλή μέσα και με εξειδικευμένο προσωπικό με βάση τις ανάγκες

Οι Βουλευτές

Δελής ΓιάννηςΣτολτίδης Λεωνίδας

Πηγήhttps://www.kathimerini.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα μικρά του λευκού καρχαρία πηγαίνουν στον… παιδικό σταθμό

xristiana

“Μυγάκια” και λάμψεις στα μάτια: Τι είναι και τι να προσέξεις

xristiana

Επεξεργασμένα τρόφιμα: Οι επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών

xristiana