ΚεντρικήΟμορφιά

Αλογοουρά: Μήπως πρέπει να την αποφύγετε στο γυμναστήριο;

19/10/2024

Συχνά οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε την σφιχτή αλογοουρά που ευθύνεται σημαντικά για το σπάσιμο της τρίχας.

Ακόμα και η πιο χαλαρή εκδοχή της, πχ μια χαλαρή πλεξούδα ή ένα σινιόν, που μπορεί να σας φαίνεται εντάξει για το γυμναστήριο, δυστυχώς μπορεί να ισοδυναμεί με μεγάλη ταλαιπωρία των μαλλιών – αυτό υποστηρίζει ο  celebrity hairstylist Tom Smith σε ένα video που ανέβασε στο TikTok, όπου λέει ότι τα πιο χαλαρά χτενίσματα μπορεί να κάνουν εύθραυστα τα μαλλιά σας και να «σπάσουν» την τρίχα.

Γιατί και πώς θα το αντιμετωπίσετε αυτό; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν.

@tomsmithhd

This is Whiplash for your Hair! Protect those ends!

♬ original sound – Tom Smith

Μπορεί ακόμα και η χαλαρή αλογοουρά που κάνετε στο γυμναστήριο να προκαλέσει φθορές στην τρίχα;

Σύμφωνα με τον Tom Smith, αν η αλογοουρά σας φτάνει κάτω από τους ώμους υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει σπάσιμο στις άκρες όταν γυμνάζεστε. Γιατί; Οι τρίχες τρίβονται μεταξύ τους όταν η αλογοουρά κουνιέται κατά την έντονη κίνηση,  με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται. Η υπερβολική τριβή της τρίχας μπορεί να ανοίξει τα λέπια της και να προκαλέσει τελικά φριζάρισμα – αυτός είναι ο λόγος άλλωστε για τον οποίο οι hairstylists προτείνουν να κοιμάστε σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η τριβή των μαλλιών στο μαξιλάρι. Το ίδιο ισχύει και για τα μεταξωτά scrunchies.

Ωστόσο, παίζει ρόλο και το είδος της προπόνησης. Για παράδειγμα, μια προπόνηση χαμηλής έως μέτριας έντασης (όπως yoga, pilates ή περπάτημα) δε θα δημιουργήσει τόση τριβή της τρίχας, επομένως μια χαλαρή αλογοουρά μπορεί να είναι επιτρεπτή.

Τι μπορείτε να κάνετε; O Tom Smith προτείνει ένα  σινιόν ή μια πλεξούδα, φροντίζοντας όμως να μην  είναι πολύ σφιχτά, για να μην προκληθεί «σπάσιμο» της τρίχας στη γραμμή των μαλλιών σας. Μάλιστα τα σινιόν μπορείτε να τα φτιάχνετε σε διαφορετικό ύψος κάθε φορά, για να μην ταλαιπωρούνται τα μαλλιά σας στο ίδιο σημείο.

Extra tip: Αν τα μαλλιά σας έχουν ανάγκη από λίγη έξτρα φροντίδα, εφαρμόστε έναν ορό για ανάπτυξη της τρίχας που θα ενδυναμώσει τα τριχοθυλάκια ενώ εσείς γυμνάζεστε.

Πηγήhttps://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αυτό το τρικ θα κάνει τα νύχια σου πιο γερά από ποτέ

xristiana

Είναι ασφαλές να αφήνετε τα καλλυντικά έλαια στα μαλλιά όλη τη νύχτα;

xristiana

Ιστόπλασμα: Ο μύκητας που προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού

xristiana