ΚεντρικήΟμορφιά

Λαμπερή επιδερμίδα: Αποκτήστε την σε 3 βήματα

14/10/2024

Η διάσημη makeup artist Nam Vo έχει αδυναμία στη σούπερ ενυδατωμένη, λαμπερή επιδερμίδα- aka dewy dumpling skin. «Το ζητούμενο εδώ είναι να δείχνετε πως είστε λαμπερές εκ των έσω, σαν να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ακόμη κι αν αυτό δεν είναι απόλυτα αλήθεια» αναφέρει η makeup artist στη συνέντευξή της στο mindbodygreen. Από τότε λοιπόν που η Nam Vo επινόησε αυτό τον όρο για τη λαμπερή επιδερμίδα, που έχει γίνει viral, μοιράζεται με κάθε ευκαιρία τα tips της για αυτό το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Η λαμπερή επιδερμίδα χρειάζεται απολέπιση

Η Nam Vo ξεκινάει πάντα από τα βασικά βήματα του skincare, δηλαδή απολεπιστικό προϊόν, ενυδατική κρέμα και αντηλιακό, δίνοντας έμφαση στην απολέπιση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, είναι πολύ σημαντικό να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα ώστε να αποκαλυφθεί το λαμπερό δέρμα που κρύβεται από κάτω. Μάλιστα τονίζει ότι η ενυδατική σας κρέμα ίσως να μη λειτουργεί επειδή υπάρχουν συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας σας, με αποτέλεσμα να μην απορροφάται και άρα να μην δρα.

Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα για να φωτίσετε το πρόσωπό σας

Σύμφωνα με τη makeup artist, αν έχετε επιδερμίδα ώριμη ή με ανομοιόμορφη υφή, το highlighter μπορεί να μη δείχνει ωραίο πάνω της -μπορεί εύκολα να τονίσει τις λεπτές γραμμές και τους διευρυμένους πόρους. Για να αποφύγετε αυτή την παγίδα, η Nam Vo προτείνει τη χρήση μιας ενυδατικής κρέμας για να τονίσετε στρατηγικά τα ζυγωματικά σας. «Αυτό κάνω με την ενυδατική μου: την απλώνω σε όλο μου το πρόσωπο αλλά χρησιμοποιώ και ένα πινέλο μακιγιάζ για να την εφαρμόσω και στα ψηλά σημεία των ζυγωματικών για λάμψη -όταν μάλιστα η ενυδατική έχει και αντηλιακή προστασία, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο, ειδικά αν πρόκειται να βγείτε τη μέρα έξω στον ήλιο» λέει η ειδικός.

Εφαρμόστε την πούδρα τοπικά

Το baking (η εφαρμογή πούδρας πάνω από το concealer για να «ψηθεί» και να φιξαριστεί) έχει τον τόπο και τον χρόνο του, σύμφωνα με τη Nam Vo. «Το baking είναι καλό αν πρόκειται να περπατήσεις στο red carpet και να φωτογραφηθείς με φλας» εξηγεί η ίδια. Ωστόσο, αν θέλετε ένα φυσικά λαμπερό και υγιές δέρμα, πείτε «όχι» στο baking. «Ένα πραγματικά μεγάλο λάθος που κάνουν αρκετές γυναίκες είναι ότι βάζουν πούδρα στο πρόσωπό τους σαν να πρόκειται να κάνουν pancakes» λέει αστειευόμενη η Nam Vo. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιεί καθόλου πούδρα στο μακιγιάζ. Απλά την εφαρμόζει με ακρίβεια με ένα πινέλο για σκιές ματιών στα σημεία με περισσότερη λιπαρότητα, δηλαδή στα πλαϊνά της μύτης, στο κέντρο του μετώπου και στις ρινοχειλικές ρυτίδες.

Πηγήhttps://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα ζώδια σήμερα: «Σκορπιέ, σημαντικοί σύμμαχοι βρίσκονται στο πλευρό σου»

xristiana

Μέτρηση πίεσης: Οι άγνωστες παράμετροι που πρέπει να προσέχετε

xristiana

«Κατασκηνώσεις ΑμεΑ» Του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

xristiana