ΚεντρικήΟμορφιά

Face Yoga:  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται και οι ασκήσεις που πρέπει να δοκιμάσετε  

14/10/2024

Ίσως κάποια στιγμή στη ζωή σας να είχατε δοκιμάσει τη yoga ως ένα είδος γυμναστικής για το σώμα σας. Την έχετε δοκιμάσει όμως ποτέ για το πρόσωπό σας;
Αν όχι τότε σίγουρα θα πρέπει να την εντάξετε στο πρόγραμμά σας. Καθώς προσφέρει ελαστικότητα, μειώνει το stress και δυναμώνει τους μύες του προσώπου. Τέλος, κάνει πολύ καλό και στην επιδερμίδα.

Η τεχνική αυτή βασίζεται στη συνεχόμενη κίνηση των μυών του προσώπου με συγκεκριμένο τρόπο. Κάνοντας αυτές τις γκριμάτσες βελτιώνετε την ελαστικότητα των μυών σας ενώ παράλληλα σμιλεύετε και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Πηγή εικόνας i stock

Κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό;

Ο χρόνος προκαλεί μια πληθώρα από αλλαγές στην επιδερμίδα. Μπορεί οι μύες να αρχίσουν να ατονίζουν, πράγμα που κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο χαλαρό. Επιπλέον, τα επίπεδα του κολλαγόνου βρίσκονται σε αρκετά χαμηλό επίπεδο, κάνοντας το να είναι πιο χαλαρό.

Με τις ασκήσει της face yoga γυμνάζετε ξανά και ξανά τους ίδιους μυς προκειμένου να τους κάνετε πιο δυνατούς, γεμίζοντας έτσι τις ατέλειες που έχουν δημιουργηθεί με τα χρόνια.

Σύμφωνα με ένα πείραμα που διεξήγαγε ο Alam Zeichner το 2018, διαπίστωσε πως οι γυναίκες ηλικίας 45-60 που έκαναν face yoga τριάντα λεπτά κάθε μέρα για είκοσι εβδομάδες φαίνονταν νεότερες.

Ποιες ασκήσεις πρέπει να κάνουμε

Επικεντρωθείτε στους μεγαλύτερους μύες του προσώπου, όπως τα μάγουλα. Οι πιο λεπτοί μύες που καλύπτουν το μέτωπο, είναι τόσο μικροί που είναι πολύ δύσκολο να παχύνουν με την γυμναστική και να προσφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Κάντε αυτές τις ασκήσεις μπροστά από τον καθρέφτη σας για να είστε σίγουροι ότι τις κάνετε σωστά.

Για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος

Το να ακουμπάτε απαλά το πρόσωπό σας μπορείς να αύξηση την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή αυτή. Ακουμπήστε τα δάχτυλά σας στο μέτωπό σας και πιέστε απαλά. Συνεχίστε να κάνετε αυτή την κίνηση μέχρι να φτάσετε στο πιγούνι.

Διώξτε το προγούλι

Σχηματίστε μια μπουνιά με το χέρι σας και τοποθετήστε τη στο έξω μέρος του πιγουνιού. Σπρώξτε το κεφάλι σας προς τον λαιμό σας μέχρι να είναι εντελώς τεντωμένος. Στη συνέχει ακουμπήστε το σαγόνι σας στο χέρι. Μείνετε σε αυτό το σημείο για 30 λεπτά.

Μείωση του πρηξίματος στα μάτια

Πιέστε το δάχτυλό σας στην εσωτερική γωνία του ματιού σας. Κρατήστε το εκεί για 30 δευτερόλεπτα. Τώρα κάνετε απαλές κυκλικές κινήσεις για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Τώρα επαναλάβετε ξανά από την αντίθετη κατεύθυνση.

Για χαλάρωση

Καθήστε κάτω και ακουμπήστε τους αγκώνες σας στα γόνατά σας. Εισπνεύστε από τη μύτη και ανοίξτε το στόμα σας και βγάλτε τη γλώσσα σας έξω. Τώρα βγάλτε την κραυγή “α” καθώς εκπνέετε από το στόμα. Χαλαρώστε και επαναλάβετε για ακόμα πέντε φορές.

Η yoga του προσώπου βασίζεται στο συνεχόμενο μασάζ των μυών. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να υιοθετήσετε μια ρουτίνα χαλάρωσης για τον εαυτό σας. Τα αποτελέσματα του είναι φανερά αλλά αν δεν επαναλαμβάνεται τις ασκήσεις αυτές καθημερινά θα είναι δύσκολο να τα διατηρήσετε.

Πηγήhttps://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Βελτιωμένος σήμερα ο καιρός

xristiana

Αιμοδοσία στην Αγριά

xristiana

Κάνοντας αυτό στην οδήγηση αυξάνεται ο κίνδυνος γνωστικής εξασθένησης του εγκεφάλου – Και το κάνουμε σχεδόν όλοι!

xristiana