ΚεντρικήΟμορφιά

Blurring makeup: H νέα τεχνολογία στα καλλυντικά που σας κάνει να φαίνεστε σα να φοράτε φίλτρο

12/10/2024

Κάθε χρονιά μας φέρνει και κάτι καινούργιο στον κόσμο των καλλυντικών. Νέες τεχνολογίες που μας υπόσχονται όλο και καλύτερα αποτελέσματα. Και εμείς με τη σειρά μας ψάχνουμε συνεχώς το κατάλληλο προϊόν και την ιδανική τεχνική που θα μας κάνει να φαινόμαστε πραγματικά αψεγάδιαστες. Μπορεί όμως να γίνει αυτό τελικά;

Αυτό ισχυρίζονται ότι κάνουν τα blurring καλλυντικά. Στόχος τους είναι να προσφέρουν ένα λείο αποτέλεσμα, θαμπώνοντας τις οποιεσδήποτε ατελείς που μπορεί να έχετε. Η τεχνολογία αυτή θυμίζει αρκετά στα κορεάτικα primer που είχαν γίνει viral στο Tik Tok. Η δράση τους αυτή οφειλόταν στο γεγονός ότι μπορούσαν να μειώσουν τη λιπαρότητα και να κρύψουν τους πόρους του προσώπου.Σύμφωνα με τη χημικό Anaya Kacharia περιέχουν κάποια συστατικά τα οποία ευθύνονται για τη μείωση της γυαλάδας και της λιπαρότητας ενώ μειώνουν κατά πολύ τα σημάδια που μπορεί να υπάρχουν. Προκειμένου να προσφέρουν αυτό το matte τελείωμα, μπορεί να περιέχουν πυρίτιο, άμυλο ή αλεύρι ρυζιού. Ανάλογα την ποσότητα αυτών τον υλικών καθορίζει και τη δράση τους. Στα υγρά καλλυντικά όπως το foundation και το concealer μπορεί να εμπεριέχετε και σιλικόνη, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο βελούδινο και μεταξένιο.
Δεν έχει αποδειχθεί όμως ακόμα αν είναι κατάλληλα για την επιδερμίδα. Ξεκινώντας από τα θετικά, έχει αποδειχθεί μετά από δερματολογικούς ελέγχους ότι δεν ευθύνονται για τη δημιουργία ακμή ούτε για την φραγή των πόρων. Τα περισσότερα από αυτά περιλαμβάνουν είδη σιλικόνης που δε βαραίνουν το πρόσωπο. Ένα από τα συστατικά που είναι πολύ σημαντικό να ελέγξετε είναι το ταλκ, το οποίο θα βρείτε συνήθως στις πούδρες. Χεριάζετε πολύ προσοχή καθώς κάποιες εταιρίες μπορεί να το έχουν αναμείξει με ασβέστη, ο οποίος έχει αποδειχθεί ότι είναι καρκινογόνος. Μην πανικοβάλλεστε όμως, μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο πολλά blurring προϊόντα χωρίς ταλκ.Τα καλλυντικά αυτής της τεχνολογίας έχουν μια πιο γλιστερή υφή σε σχέση με τα απλά. Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να τα επεξεργαστείτε πρώτα πολύ καλά και να πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε την εφαρμογή που σας ταιριάζει περισσότερο. Το μυστικό για μια ακόμη φορά είναι το καλό blending.

Πηγήhttps://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δανία: Πώς ένα project δέσμευσης άνθρακα θα «ζεσταίνει» 16.000 σπίτια φθηνά και… πράσινα

xristiana

Εσύ γνωρίζεις πότε και πώς πρέπει να εφαρμόζεις το body lotion;

xristiana

Στο «μικροσκόπιο» η αξία των φαρμάκων νέας γενιάς

xristiana