ΚεντρικήΚοινωνικά

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης της Χριστίνας Ρούσσου «Γένους Θηλυκού»

11/10/2024

Ο Δήμος Καλαμαριάς παρουσιάζει την εικαστική έκθεση της Χριστίνας Ρούσσου με τίτλο «Γένους Θηλυκού». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 19:30 και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Οκτωβρίου 2024.

Η Χριστίνα Ρούσσου, μια πολυτάλαντη δημιουργός, ζωγράφος, χρυσοχόος, συγγραφέας και σεναριογράφος, παρουσιάζει στην Αίθουσα Τέχνης Remmezo μια σειρά έργων που εξερευνούν τη θηλυκή ταυτότητα και τις πολλαπλές εκφάνσεις του γυναικείου ψυχισμού. Μέσα από τα έργα της, η καλλιτέχνης διερευνά την έννοια του φύλου, της γυναικείας δημιουργικότητας και της αυτοέκφρασης, θέτοντας ερωτήματα γύρω από τον ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.

Η έκθεση «Γένους Θηλυκού» περιλαμβάνει ζωγραφική, με κύριο άξονα τη γυναικεία φύση. Η Χριστίνα Ρούσσου εστιάζει στη δύναμη και την ευαισθησία του γυναικείου σώματος, καθώς και στις αλληλεπιδράσεις της γυναικείας ύπαρξης με το κοινωνικό περιβάλλον.
Στα εγκαίνια, η καλλιτέχνης θα είναι παρούσα για να συνομιλήσει με το κοινό, εξηγώντας τις πηγές έμπνευσής της και το βαθύτερο νόημα των έργων της.

Το σύνολο των έργων της δημιουργού έχει παραχωρηθεί στον Σύλλογο Φίλων, Εθελοντών και Αναδόχων Οικογενειών του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός», με στόχο η πώλησή τους να συμβάλει στην κάλυψη αναγκών του βρεφοκομείου.

Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα Τέχνης Remmezo
Ημερομηνία εγκαινίων: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, ώρα 19:30
Διάρκεια έκθεσης: 12 Οκτωβρίου – 21 Οκτωβρίου 2024
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00 – 21:00
Σάββατο & Κυριακή: 11:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Related posts

Eθελοντική Αιμοδοσία Δώρο Ζωής

xristiana

Δείτε ποιο είναι το κατάλληλο έλαιο για τον δικό σας τύπο μαλλιών!

xristiana

Φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις την ακμή

xristiana