ΚεντρικήΟμορφιά

Τέλειο δέρμα, χωρίς μακιγιάζ; Κι όμως, γίνεται

19\9/2024

Στις μέρες μας, νεαρά κορίτσια αλλά και γυναίκες που έχουν περάσει δύσκολες καταστάσεις με το δέρμα τους μέσα στα χρόνια έχουν πειστεί ότι ο μόνος τρόπος για να έχουν ένα όμορφο πρόσωπο με τέλειο δέρμα είναι να το καλύψουν με βαριές στρώσεις foundation. Στην πραγματικότητα όμως με αυτόν τον τρόπο συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, δεδομένου ότι το μακιγιάζ είναι μια από τις κύριες αιτίες ξηρού, επιρρεπούς σε ακμή και κηλίδων δέρματος.

Επομένως, για να έχουμε ένα όμορφο και λαμπερό δέρμα δεν χρειάζεται να κάνουμε υπερβολές, ούτε να έχουμε στο νεσεσέρ μας αμέτρητα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ. Αυτό στο οποίο αξίζει ουσιαστικά να «επενδύσουμε» είναι απλές και σύντομες ρουτίνες φροντίδας. Ποιες είναι αυτές;

Να πίνουμε πολύ νερό: Bοηθάει το δέρμα να λάμπει, μειώνει τους μαύρους κύκλους γιατί διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και περιορίζει την εμφάνιση ακαθαρσιών.

Να αλλάζουμε τακτικά μαξιλαροθήκες: Κάθε βράδυ αφήνουμε στο μαξιλάρι μας υπολείμματα σμήγματος αλλά και προϊόντων skincare, επομένως είναι σημαντικό να τις αλλάζουμε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Να κάνουμε απολέπιση στο πρόσωπό μας: Η λέξη κλειδί για τέλειο δέρμα είναι η απολέπιση. Κάνοντας ένα scrub τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα εξαφανίζουμε τα νεκρά κύτταρα που εμποδίζουν την αναγέννηση του δέρματος.

Να αφαιρούμε πάντα το μακιγιάζ: Το ντεμακιγιάζ είναι απαραίτητο, γιατί κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα είναι πολύ δεκτικό και απορροφά όλους τους χημικούς παράγοντες που υπάρχουν στα προϊόντα.

Να χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης: Κάθε τύπος δέρματος είναι ξεχωριστός και έχει τις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες. Επομένως, οι καλλυντικές συνθέσεις που επιλέγουμε πρέπει να έχουν σχεδιαστεί για να τις καλύπτουν απόλυτα.

Πηγήhttps://jenny.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

xristiana

Καρκίνος του οισοφάγου: Τον νου σας σε αυτά τα σημάδια όταν τρώτε

xristiana

Η νοσοκόμα και το νεογέννητο

xristiana