ΚεντρικήΜαγειρική

Μανταρίνι γλυκό του κουταλιού από την Κομοτηνή

18/3/2024

Υλικά Συνταγής

  • 30 μικρά, σχεδόν άγουρα, μανταρίνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα μανταρίνια, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και κόβουμε ένα μικρό κομμάτι φλούδας στην ένωση του κοτσανιού.
  • Τα ζεματίζουμε 3 φορές από 2′ και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τα στύβουμε καλά και τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα από τη μεριά που κόψαμε τη φλούδα σε μια πετσέτα καθαρή, για 6 ώρες.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ρίχνουμε μέσα τα μανταρίνια και τα βράζουμε για 5′.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα μανταρίνια, τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τα βράζουμε για άλλα 6 λεπτά, προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού.

Σημειώσεις

(Σ.σ. Αφού φτιάξετε τα μανταρίνια, θα πρέπει να τα διατηρήσετε σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς).

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Born to be Different

xristiana

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε να πάτε με το μωρό και την οικογένειά σας διακοπές

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Από Τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας

xristiana