ΚεντρικήΜαγειρική

Νιόκι με μανιτάρια και μπλε τυρί

16/3/2024

Υλικά

800 γρ. νιόκι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο

500 γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

150 γρ. μπλε τυρί

μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και μαγειρέψτε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν επιπλέουν στην κορυφή της κατσαρόλας, είναι έτοιμα. Στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, μαγειρέψτε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια, βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.

Αφαιρείτε το καπάκι και προσθέτετε το σκόρδο, μαγειρεύετε για 1-2 λ, στη συνέχεια ανακατεύετε τα νιόκι στο τηγάνι. Προσθέστε από πάνω τυρί και μαϊντανό για σερβίρισμα.

Πηγή: https://www.vita.gr

Related posts

Ένα “γεμάτο” Street Festival στα Χανιά

xristiana

Βήτα αποκλειστές: Πώς επιδρούν τα αντιυπερτασικά φάρμακα στην ψυχική υγεία

xristiana

ΠΟΥ: Σε ποιους συστήνει να κάνουν 4η δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού

xristiana