ΚεντρικήΜαγειρική

Μακαρόνια με μπρόκολο

5/3/2024

Υλικά

1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής μας

200 γρ. μπρόκολο, χωρισμένο σε μπουκετάκια

1 σκελίδα σκόρδο

250 ml. ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. βούτυρο

100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί

αλάτι

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του, για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το μπρόκολο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να μαλακώσει το μπρόκολο καλά, για περίπου 8 λεπτά.

Όταν το μπρόκολο μαλακώσει και απορροφήσει τα υγρά, το σπάμε με μια ξύλινη σπάτουλα.

Ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα ζυμαρικά και το βούτυρο.

Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.

Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί.

Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.

Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή.

Πηγή: https://www.vita.gr

Related posts

Αδέσποτο άλογο… έκοβε αμέριμνο βόλτες στους δρόμους των Τρικάλων

xristiana

Arrhythmias Update 2024

xristiana

Φούσκωμα: Έξι πράγματα που κάνει ένας γαστρεντερολόγος για να το καταπολεμήσει

xristiana