ΚεντρικήΜαγειρική

Αλμυρό στρούντελ με μπρόκολο και μοτσαρέλα

21/2/2024

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ αλεύρι

100 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου (ανθρακούχο ή κανονικό)

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

1 κουταλιά της σούπας μπαχαρικό της επιλογής σας (προαιρετικά)

Για τη γέμιση

1 μπρόκολο

60 γραμμάρια μοτσαρέλα

2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Σουσάμι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το νερό, το λάδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα πιρούνι και μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ξύλινη σανίδα. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ομοιογενής και στη συνέχεια την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα, τυλιγμένη σε διάφανη μεμβράνη.

Αφού ξεκουραστεί, παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε μια επιφάνεια εργασίας για να χωρέσει τη γέμιση.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα λαχανικά να γεμίσουμε το στρούντελ. Πλένουμε και βράζουμε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε καλά και το σοτάρουμε στο τηγάνι με μια σταγόνα λάδι και μια σκελίδα σκόρδο για να πάρει γεύση. Μετά από 5 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Παίρνουμε ένα φύλλο χαρτιού βάζουμε επάνω τη ζύμη, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και τη γεμίζουμε με το μπρόκολο, τη μοτσαρέλα και τηνπαρμεζάνα. Με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος τυλίγουμε τη ζύμη κλείνοντας καλά τα πλαϊνά του ρολού.

Κάνουμε μικρές τομές με μια κοφτερή λεπίδα για να διαφύγει ο αέρας. Αλείφουμε την επιφάνεια με έναν χτυπημένο κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι και ψήνουμε το στρούντελ στους 180 βαθμούς στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Χείλη που λεπταίνουν; Πώς θα τα κρατήσετε «γεμάτα»

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Οι Ψυχολόγοι Στο Πλευρό Γονέων Και Παιδιών – Αποτελεσματική Διαχείριση Της Εφηβείας

xristiana