ΚεντρικήΜαγειρική

Ακαταμάχητες αλμυρές τηγανίτες με ρικότα

17/2/2024

Υλικά

500 γρ. ρικότα

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

5 αυγά

Φυστικέλαιο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ρικότα σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Θα πρέπει να αποκτήσουμε ένα αρκετά ρευστό και κρεμώδες μείγμα. Ύστερα το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι φυστικέλαιο και όταν είναι ζεστό ρίχνουμε περίπου μια κουταλιά από το μίγμα, για να σχηματιστούν τηγανίτες. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει, όχι περισσότερο από 1 λεπτό ανά πλευρά. Συνεχίζουμε με όλο το μίγμα και κάθε φορά που είναι έτοιμες οι τηγανίτες τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Μύθος ή αλήθεια; Οι ξηροί καρποί βελτιώνουν την ποιότητα σπέρματος

xristiana

ChallengEIT: Startups Καλούνται Να Βρουν Λύσεις Στα Μεγαλύτερα Ζητήματα Του Τομέα Της Υγείας Και Του Φαρμάκου

xristiana

Τέσσερα σημάδια ότι τρώτε πολύ αλάτι

xristiana