ΚεντρικήΜαγειρική

«Χιονονιφάδες» με σοκολάτα και ρούμι

22/12/2023

Υλικά

  • 2 κ. σ. κακάο χωρίς ζάχαρη σε σκόνη
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, συν περισσότερη για το ρολό
  • 350 γρ. γκοφρέτες βανίλιας
  • 1/4 φλ. τσαγιού μίνι τσιπς μαύρης σοκολάτας ή ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
  • 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1/3 φλ. τσαγιού συν 1 κ. σ. μαύρο ρούμι, συν περισσότερο όσο χρειάζεται
  • Για την επικάλυψη: 3 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο, 30 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε τις γκοφρέτες βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα επεξεργαστή τροφίμων.

Βήμα 2

Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει ψιλοαλεσμένο.

Βήμα 3

Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και το ρούμι. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να ενωθεί και να σχηματίσει μια σκληρή, αλλά εύπλαστη ζύμη.

Βήμα 4

Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό προσθέστε περισσότερο ρούμι, λίγο κάθε φορά, και χτυπήστε ξανά, μέχρι να φτάσετε στην κατάλληλη υφή.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ερευνητές ανακάλυψαν έναν τύπο άσκησης που θα μετατρέψει το σώμα σας σε “μηχανή” καύσης λίπους

xristiana

Δελτίο καλών ειδήσεων

xristiana

Συνέδριο Για Τον Χρόνιο Πόνο Και Τα Ρευματικά Νοσήματα Στην Αθήνα, Με Ελεύθερη Είσοδο Για Το Κοινό

xristiana