19/7/2023
Υλικά Συνταγής
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- λίγο αλάτι
- 450 ml γάλα
- 1 αυγό ολόκληρο και 1 ασπράδι αυγού
Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα
- 400 γρ. κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
- 100 γρ. ανθότυρο ή κατίκι
- ο χυμός ½ λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το μείγμα για τις κρέπες
- Σ’ ένα μπολ αναμεγνύετε και κοσκινίζετε τους δύο τύπους αλευριού.
- Χτυπάτε το αυγό και το ασπράδι του αυγού με το γάλα και λίγο αλάτι και το προσθέτετε στο μπολ με το αλεύρι.
- Χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφος χυλός. Αφήνετε το χυλό στην άκρη 30’.
Ετοιμάζετε τη γέμιση
- Αναμειγνύετε το τυρί κρέμα με την παρμεζάνα και το ανθότυρο.
- Ζεματίζετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε αλατισμένο νερό 2’-3’. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο και τους προσθέτετε το μαϊντανό. Ανακατεύετε τα λαχανικά με με το μείγμα των τυριών και αλατοπιπερώνετε.
Ψήνετε και γεμίζετε τις κρέπες
- Ζεσταίνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και κατόπιν 2-3 κουταλιές της σούπας από το χυλό.Κουνάτε το τηγάνι να πάει ο χυλός παντού. Μόλις η κρέπα ψηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζετε και τη ψήνετε από την άλλη.
- Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, φτιάχνοντας άλλες 7 κρέπες και τις γεμίζετε με το μείγμα των τυριών και των λαχανικών. Τις διπλώνετε στη μέση και κατόπιν στα τέσσερα και τις σερβίρετε.
Πηγή: https://www.icookgreek.com