ΚεντρικήΜαγειρική

Γεμιστά μανιτάρια στον φούρνο

3/6/2023

Υλικά

100 γραμμάρια βούτυρο

14 μέτρια, φρέσκα μανιτάρια

150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο

80 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά

2 αυγά

120ml κρέμα γάλακτος

100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο

100 γραμμάρια τριμμένο τυρί έμενταλ

Αλάτι

Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τους μίσχους από τα μανιτάρια (κοτσάνια) και τους ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το μπέικον, για να λιώσουν.

Ρίχνουμε το μείγμα των μανιταριών σε μια λεκάνη, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το 1/3 κρέμα γάλακτος. Ζυμώνουμε τη γέμιση, έως ότου ομογενοποιηθεί και σφίξει. Εάν είναι μαλακή, τη δένουμε με λίγη φρυγανιά ακόμα και κάνουμε μικρές μπαλίτσες.

Βάζουμε τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 5 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρά.

Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε από πάνω τις μπάλες που κάναμε με τη γέμιση.

Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

«Μικρασία 100 χρόνια μετά»: Το ντοκιμαντέρ του Δήμου Χαλανδρίου θα ταξιδέψει στις Οινούσσες

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 14/3

xristiana

Η «Ώρα της Γης» στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

xristiana