ΚεντρικήΜαγειρική

Καλοκαιρινή τάρτα με φρούτα εποχής

2/6/2023

Υλικά

200 γραμμάρια βούτυρο κλασικό (κρύο, κομμένο σε κύβους)

300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 γραμμάρια αλεσμένη αμυγδαλόψιχα

2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας

35 γραμμάρια ζάχαρη

Φρέσκα φρούτα (για το γαρνίρισμα)

5 κουταλιές παγωμένο νερό

300 ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μια κουζινομηχανή και δουλεύουμε το μείγμα, ώσπου η υφή του να μοιάζει με αυτή ενός ψίχουλου.

Ενώ η μηχανή δουλεύει, ανακατεύουμε το νερό με τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα της αμυγδαλόψιχας, συνεχίζοντας να το δουλεύουμε, ώσπου να γίνει ζύμη και να μαζευτεί σε μπάλα.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη, τη βάζουμε στο ψυγείο και, μετά από μισή ώρα, την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, επάνω σε λαδόκολλσ ή χαρτί ζαχαροπλαστικής.

Κόβουμε στο φύλλο 24 δίσκους διαμέτρου 10 εκατοστών, τους στρώνουμε σε 12 μικρές φόρμες της ίδιας διαμέτρου, κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και βάζουμε τις φόρμες, πρώτα στο ψυγείο για 10 λεπτά, και, μετά, για 10-15 λεπτά στη μεσαία θέση, σε φούρνο προθερμασμένο στους 180-200°C.

Στη συνέχεια, αφήνουμε τις τάρτες να κρυώσουν, όσο ετοιμάζουμε τη σαντιγί, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να σφίξουν.

Τέλος, απλώνουμε πάνω στις τάρτες τη σαντιγί και γαρνίρουμε με τα φρέσκα φρούτα εποχής.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

xristiana

11ο Επιστημονικό Συνέδριο Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ

xristiana

Το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ν.Ημαθίας «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ» παρουσιάζει το βιβλίο “Ποντικίνα την Πικασίνα” στο πνευματικό κέντρο Αλεξάνδρειας.

xristiana