ΚεντρικήΟμορφιά

Οι ανοιξιάτικες τροφές που θα σε βοηθήσουν να αποτοξινωθείς

30/4/2023

Έχουμε συνδυάσει την εποχή της άνοιξης με την αποτοξίνωση στη διατροφή, είτε γιατί ακολουθεί το καλοκαίρι είτε γιατί φάγαμε πολύ το Πάσχα. Για όποιο λόγο όμως και αν έχεις αποφασίσει να μπεις στη διαδικασία της αποτοξίνωσης, εμείς έχουμε συλλέξει παρακάτω τις εποχιακές τροφές που μπορείς να καταναλώσεις για να το πετύχεις.

Παντζάρια
Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να καταναλώσεις τα παντζάρια και πρέπει να το κάνεις, γιατί αυξάνουν τα ένζυμα, υποστηρίζουν και ευνοούν τον καθαρισμό του εντέρου.

Αγκινάρα
Διαθέτει καθαριστικές ιδιότητες καθώς περιέχει κυναρίνη που διαλύει τα λίπη και τις τοξίνες και σιλυμαρίνη οι οποία προστατεύει τα κύτταρα.

Σπαράγγια
Τα σπαράγγια είναι γνωστό πως ευνοούν την αποτοξίνωση από τα βαρέα μέταλλα και αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών. Αν βρεις λοιπόν άγρια σπαράγγια μη διστάσεις να τα πάρεις.

Λεμόνι
Οι λεμονιές είναι γεμάτες οπότε άδραξε την ευκαιρία και επωφελήσου από αυτό το φρούτο που καθαρίζει τις τοξίνες από το ήπαρ και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Ένταξέ το στις σαλάτες σου ή πιες ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό με χυμό λεμονιού.

Πράσινο τσάι
Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες που προστατεύουν το ήπαρ και αποτρέπουν τη καταστροφή των κυττάρων. Το πρωί αντί για καφέ δοκίμασε να πιείς ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η αγαπημένη συνήθεια που αυξάνει τον κίνδυνο 60 ασθενειών – Οι επικίνδυνες ποσότητες

xristiana

Πουλόβερ + Τζιν: 4 συνδυασμοί για stylish εμφανίσεις

xristiana

Newsletter: Όλες οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα 4/1

xristiana