28/4/2023
Υλικά Συνταγής
- 1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι
- 1/2 κιλό φασολάκια πλατιά, καθαρισμένα
- 1 κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 πιπεριές γλυκές, 1 κόκκινη και 1 πορτοκαλιά, ψιλοκομμένες
- 2 καρότα κομμένα σε κύβους ή ροδέλες
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 3 φρέσκες ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρους ψιλοκομμένες
- 1-2 κουταλιές της σούπας δυόσμος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξηρό κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα καρότα και το σκόρδο. Προσθέτετε τα φασολάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5’-6’.
- Ρίχνετε τις ντομάτες, λίγο νερό και αλατοπίπερο και βράζετε 30’, μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά και μείνουν τα λαχανικά με τη σαλτσούλα τους. Αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτετε λίγο νερό ακόμη.
- Ετοιμάζετε παράλληλα το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, βράζοντάς το σε νερό και αφήνοντάς το για λίγο εκτός φωτιάς να φουσκώσει.
- Σερβίρετε το πλιγούρι μαζί με τα λαχανικά και τη σάλτσα τους, αφού γαρνίρετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο δυόσμο ή μαϊντανό.
Πηγή: https://www.icookgreek.com