3/4/2023
Υλικά Συνταγής
- ½ πακέτο σφολιάτα (1 φύλλο)
- 200 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
- 100 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 150 γρ. ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομμένο
- 4 αυγά (2 κρόκοι + 2 ολόκληρα)
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
Εκτέλεση
- Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας και το στρώνετε σε ένα ταψί στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο βουτυρωμένο. Αφήνετε τα περισσεύματα να προεξέχουν από τα πλαϊνά τοιχώματα.
- Σε ένα βαθύ μπολ, αναμειγνύετε τα τυριά με το ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τους 2 κρόκους αυγών και τα 2 αυγά ολόκληρα, αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε το μείγμα του μπολ. Προσθέτετε το φρέσκο μυρωδικό και ανακατεύετε με κουτάλι.
- Απλώνετε το μείγμα με τα τυριά και την κρέμα πάνω στη σφολιάτα. Διπλώνετε τις άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα και τις αλείφετε με λίγο βούτυρο λιωμένο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C 40’ μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια και η σφολιάτα.
Σημειώσεις
Αν θέλετε, μπορείτε να απλώσετε στην επιφάνεια και ροδέλες ντομάτας πριν βάλετε το φαγητό στο φούρνο.
Πηγή: https://www.icookgreek.com