ΚεντρικήΜαγειρική

Καυτερές γαρίδες με βούτυρο και σκόρδο

22/10/2022

Υλικά

  • 600 γρ. μεγάλες γαρίδες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1-2 ολόκληρες κόκκινες πιπεριές καγιέν
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 πρέζα χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε τις γαρίδες, αλατοπιπερώστε και σοτάρετε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 2
Σβήστε γρήγορα με το κρασί και προσθέστε το βούτυρο, το σκόρδο, τις πιπεριές καγιέν και τον μαϊντανό.

Βήμα 3
Περάστε τις γαρίδες μέσα από τη σάλτσα βουτύρου και μαγειρέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα -προσέχοντας να μην παραψήσετε τις γαρίδες.

Βήμα 4
Αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ρεβίθια με κουνουπίδι και σάλτσα ταχίνι

xristiana

Πόσα λεπτά πρέπει να περιμένετε ώστε να απορροφηθούν σωστά τα προϊόντα skincare στην επιδερμίδα σας;

xristiana

Δείτε πως θα διατηρήσετε το μαύρισμα σας ακόμη κι αν δεν πηγαίνετε στη θάλασσα καθημερινά!

xristiana