ΚεντρικήΜαγειρική

Τορτελίνια με λουκάνικο και μασκαρπόνε

10/10/2022

Υλικά

  • 1 πακέτο τορτελίνια τυριού
  • 220 γρ. ιταλικό λουκάνικο
  • 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 220 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • Νιφάδες κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ετοιμάστε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρέψτε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 6- 8 λεπτά, σχεδόν θρυμματίζοντάς το.

Βήμα 3
Προσθέστε τη σάλτσα ζυμαρικών και ανακατέψτε. Αφήστε να πάρει μια βράση.

Βήμα 4
Σουρώστε τα τορτελίνια, κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Προσθέστε τα τορτελίνια στη σάλτσα με αρκετό νερό μαγειρέματος για να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή.

Βήμα 5
Ανακατέψτε την παρμεζάνα και περιχύστε με το τυρί μασκαρπόνε. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με νιφάδες κόκκινου πιπεριού.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Παιδική ταινία δράσης «Ο Λούης και οι εξωγήινοι» στον Χολαργό

xristiana

Special Olympics Hellas / Εκδήλωση για την ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία μέσω του αθλητισμού

xristiana

Διαταραχή ηλεκτρονικού παχνιδιού: Η νέα σοβαρή ψυχική νόσος που επηρεάζει ηλικίες από 12 έως 25 ετών

xristiana