ΚεντρικήΜαγειρική

Τορτελίνια με λουκάνικο και μασκαρπόνε

10/10/2022

Υλικά

  • 1 πακέτο τορτελίνια τυριού
  • 220 γρ. ιταλικό λουκάνικο
  • 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 220 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • Νιφάδες κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ετοιμάστε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρέψτε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 6- 8 λεπτά, σχεδόν θρυμματίζοντάς το.

Βήμα 3
Προσθέστε τη σάλτσα ζυμαρικών και ανακατέψτε. Αφήστε να πάρει μια βράση.

Βήμα 4
Σουρώστε τα τορτελίνια, κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Προσθέστε τα τορτελίνια στη σάλτσα με αρκετό νερό μαγειρέματος για να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή.

Βήμα 5
Ανακατέψτε την παρμεζάνα και περιχύστε με το τυρί μασκαρπόνε. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με νιφάδες κόκκινου πιπεριού.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

xristiana

Οι δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

xristiana

Καρκίνος ουροδόχου κύστης: Ταχύτερη ανάρρωση με τη ρομποτικά υποβοηθούμενη χειρουργική

xristiana