ΚεντρικήΜαγειρική

Μύδια στον ατμό

16/9/2022

Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ ανάλατο βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κιλά μύδια, καθαρισμένα
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. σ φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά).

Βήμα 2
Προσθέστε τα μύδια, το κρασί, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε καλά με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3
Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι τα μύδια να ψηθούν και να ανοίξουν, περίπου 12- 15 λεπτά.

Βήμα 4
Σερβίρετε τα μύδια μαζί με τους χυμούς της κατσαρόλας με σκορδόψωμο.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Μέχρι 30/3 Οι Αιτήσεις Για Τον Γ’ Κύκλο Επιχορήγησης Επιχειρήσεων Για Τη Δημιουργία Νέων Θέσεων Εργασίας Για Ανέργους 30 Ετών Και Άνω

xristiana

Εκδήλωση Για Την Ενδοοικογενειακή Βία Θα Πραγματοποιηθεί Στο 18ο Δημοτικό Αμαρουσίου

xristiana

Πότε το ροχαλητό του παιδιού είναι ανησυχητικό;

xristiana