News ΑΜΕΑΚεντρική

Πάτρα: Σταθμεύουν πλέον κατά κόρον ακόμα και σε θέσεις ΑμεΑ

9/7/2022

Η παράνομη στάθμευση και τα διπλοπαρκαρισμένα στο κέντρο της Πάτρας είναι ρουτίνα και ταυτόχρονα ένας βραχνάς για τους οδηγούς.

Όμως μαζί με αυτό, υπάρχει και η πιο ακραία εκδοχή αυτής της νοοτροπίας που χαρακτηρίζει ένα μεγάλο ποσοστό των πατρινών που κατεβαίνουν στο κέντρο, έχοντας το αυτοκίνητο τους, ψάχνοντας για μία θέση στάθμευσης.

Παρκάρουν με άνεση και χωρίς κανέναν δισταγμό σε θέσεις ΑμεΑ. Το φαινόμενο αυτό είναι σε έξαρση, με την αστυνομία και την τροχαία να έχει δείξει πράγματι μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο όλο θέμα, κυνηγώντας τους οδηγούς που παρκάρουν σε τέτοιες θέσεις και μοιράζοντας πρόστιμα.

Όμως οι οδηγοί δεν δείχνουν να πτοούνται και συνεχίζουν. Δεν φτάνει δηλαδή που παρκάρουν μπροστά από σταθμευμένα αυτοκίνητα, σε εισόδους πεζόδρομων και πεζοδρομίων, σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, δεν σέβονται ούτε και τις ελάχιστες θέσεις για στάθμευση που υπάρχουν για οδηγούς ΑμεΑ στο κέντρο της Πάτρας.

Δυσκολεύοντας έτσι ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα και την πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα ή με κάποια μορφή αναπηρίας,  σε μία πόλη που πράγματι είναι εντελώς αφιλόξενη για αυτούς.

Πηγή: https://www.patrasevents.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

3Η ορειβατική συνάντηση για άτομα με αναπηρία 

xristiana

Τα στοιχεία που δείχνουν ότι δεν χρειάζεστε το αλκοόλ ως κοινωνικό δεκανίκι

xristiana

Ομάδες συμβουλευτικής ψυχολογίας από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου

xristiana