ΚεντρικήΟμορφιά

“Έχω κάνει αυξητική στήθους. Είναι ασφαλές να γυμναστώ και πότε;”

29/5/2022

Τις πρώτες 48 ώρες μετά την επέμβαση δεν πρέπει να είσαι υπερβολικά δραστήρια. Αμέσως μετά την επέμβαση επιβάλλεται να περπατάς στο δωμάτιο ή γύρω από το σπίτι κάθε δεύτερη ώρα, προκειμένου έχεις την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και να αποφευχθεί ο σχηματισμός θρόμβων.

Καθώς το επίπεδο ενέργειάς σου επανέρχεται, μπορείς να αυξήσεις σταδιακά το επίπεδο άσκησής σου. Ανάλογα με τον τύπο της χειρουργικής επέμβασης, μπορεί να χρειαστείς 1-2 εβδομάδες για να επανέλθεις στα φυσιολογικά επίπεδα ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τότε μπορείς να ξεκινήσεις πιο έντονη αεροβική γυμναστική, όπως ήπιο περπάτημα σε διάδρομο ακόμα και υπό κλίση ή στο δρόμο και στατικό ποδήλατο.

Στις 4 εβδομάδες η πλειονότητα των ασθενών μπορεί να εκτελεί τις περισσότερες ασκήσεις, εκτός από άρση βαρών. Και αυτό γιατί ο μυς χρειάζεται χρόνο για να επουλωθεί από τη χειρουργική επέμβαση πριν από την προπόνηση με αντιστάσεις.

Έτσι θα πρέπει να αποφεύγονται τα push-ups, τα pull-ups, τα dips, στάσεις γιόγκα και κινήσεις Pilates που απαιτούν στήριξη του σωματικού βάρους με τα χέρια, και η χρήση ορισμένων οργάνων γυμναστικής, όπως το ελλειπτικό ποδήλατο ή στέπερ με εξαρτήματα για τους βραχίονες.

Στις 6 εβδομάδες, έχουν γενικά αναρρώσει πλήρως και δεν έχουν περιορισμούς στο είδος και την ένταση της άσκησης.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αφιερωμένος Στον Αυτισμό Ο 7ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού

xristiana

Το καλοκαιρινό σου μακιγιάζ; Στις αποχρώσεις του ήλιου

xristiana

6ος Ιστορικός Περίπατος Αφιερωμένος Στην Ειρήνη

xristiana