ΚεντρικήΠεριβάλλον

Σε συναγερμό για τις πυρκαγιές: Κλείνει από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης Λυκαβηττός και λόφος Φινόπουλου

12/8/2026

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Με δεδομένα τα μέτρα που προβλέπονται σε καταστάσεις συναγερμού, όπως αυτή που ισχύει για αύριο Πέμπτη στην Αττική (κατηγορία κινδύνου 5), οι Λόφοι Λυκαβηττού και Φινόπουλου θα παραμείνουν κλειστοί για κάθε δραστηριότητα (διέλευση και παραμονή επισκεπτών και οχημάτων), από απόψε στις 12 τα μεσάνυχτα έως νεότερης ενημέρωσης.

 

Βάσει του Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, συγκροτούνται κλιμάκια επιφυλακής από εργαζόμενους των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου.

Η Δημοτική Αστυνομία θα βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή, διαθέτοντας περιπολίες, ενώ κινητοποιούνται drones με θερμικές κάμερες, οι οποίες ανιχνεύουν τις μεταβολές της θερμοκρασίας για την κατόπτευση των μεγάλων χώρων πρασίνου στο κέντρο της πόλης (Λυκαβηττός, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβούνια, Ιλίσια κ.ά.).

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την ενημέρωση και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, καθώς και άλλων υπηρεσιών και δήμων, εφόσον χρειαστεί. Σε συνεχή ετοιμότητα θα βρίσκονται και οι υδροφόρες του Δήμου.

Επιπροσθέτως, ενεργοποιείται το Μητρώο Εργοληπτών για την ενίσχυση της πυροπροστασίας των κατασκηνώσεων του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, με δύο οχήματα με κανόνι νερού και δύο οχήματα τύπου 4Χ4.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πώς το τζίντζερ βοηθά στο να μακρύνουν τα μαλλιά μας;

xristiana

«Ο αθλητισμός μας ενώνει» – Ξεκινά το Τουρνουά Μπάσκετ των Δημοτικών Σχολείων

xristiana

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες με έως 6 μποφόρ – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

xristiana