News ΑΜΕΑΚεντρική

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Κινητή Ομάδα Βοήθειας για ηλικιωμένους και ΑμεΑ

25/8/2026

Μια νέα υπηρεσία κοινωνικής φροντίδας δημιουργείται στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, με τη λειτουργία της Κινητής Ομάδας Βοήθειας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας, Ηλίας Δαστερίδης.

Η νέα δομή έχει ως στόχο να ενισχύσει την υποστήριξη πολιτών που, εξαιτίας της ηλικίας, αναπηρίας ή άλλων συνθηκών, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Όπως σημειώνει ο κ. Δαστερίδης, βασική επιδίωξη είναι η παροχή ουσιαστικής βοήθειας με σεβασμό στις ανάγκες και την αυτονομία των πολιτών, ώστε η κοινωνική πολιτική να μην περιορίζεται στον σχεδιασμό, αλλά να μετατρέπεται σε υπηρεσίες που φτάνουν στην κοινότητα.

Η Κινητή Ομάδα αναμένεται να λειτουργήσει ως ένας πιο άμεσος μηχανισμός υποστήριξης, ενισχύοντας την παρουσία του Δήμου δίπλα σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία που χρειάζονται βοήθεια στην καθημερινότητά τους.

Ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο για ένα προσωπικό όραμα που, όπως αναφέρει, γίνεται πράξη υπό την αιγίδα της Δημοτικής Αρχής και με τη συστηματική εργασία των υπηρεσιακών συνεργατών.

Η δημιουργία της νέας δομής αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση μιας κοινωνικής πολιτικής που δίνει έμφαση στην προσβασιμότητα των υπηρεσιών, την υποστήριξη των ευάλωτων πολιτών και την παρουσία του Δήμου μέσα στην τοπική κοινωνία.

Τι αλλάζει στην πράξη

Η αξία της νέας δομής θα κριθεί από το κατά πόσο η Κινητή Ομάδα θα μπορέσει να φτάσει στους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου η πρόσβαση στις υφιστάμενες δημοτικές υπηρεσίες είναι δύσκολη.

Η δημοτική αρχή παρουσιάζει τη νέα υπηρεσία ως έναν πιο άμεσο τρόπο παρέμβασης, με επίκεντρο τον ηλικιωμένο και το άτομο με αναπηρία και στόχο την ενίσχυση της αυτονομίας τους.

Πηγή https://www.evros24.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αρκούν 3 νυχτερινές βάρδιες για να βγει το σώμα εκτός ρυθμού

xristiana

Υποφωσφατασία: Τι είναι και πώς συνδέεται με την ινομυαλγία

xristiana

Δήμος Πετρούπολης: «Λαϊκός Αγώνας Δρόμου» Για Παιδιά, Ενήλικες Και ΑμεΑ

xristiana