1/4/2026
Μια ιδιαίτερη πνευματική και καλλιτεχνική εκδήλωση διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και τον Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Ευόσμου, ενόψει των ημερών του Πάσχα.
Το Ορατόριο Μεγάλης Εβδομάδας με τίτλο «ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ» υπόσχεται να μεταφέρει το κοινό στο κλίμα της κατάνυξης και της θρησκευτικής ευλάβειας που χαρακτηρίζει την κορύφωση του Θείου Δράματος.
Πρόγραμμα και Συντελεστές
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Απριλίου 2026, με ώρα έναρξης τις 7:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στον Εύοσμο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ύμνους, αφηγήσεις και μουσικές αποδόσεις που ιχνηλατούν την πορεία από τη Σταύρωση προς το Φως της Αναστάσεως.
Στο καλλιτεχνικό μέρος συμμετέχουν τα εξής Βυζαντινά Σύνολα:
- Ιερός Ναός Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Ευόσμου
- Πολιτιστικός Σύλλογος Βορείου Ελλάδος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
- Ωδείο Πολυκάστρου Δήμου Παιονίας
Καλλιτεχνική Επιμέλεια και Συμμετοχές
Την παρουσίαση και την απόδοση του έργου πλαισιώνουν καταξιωμένοι συντελεστές:
- Αφήγηση: Ελένη Ελευθεριάδου
- Κανονάκι: Δήμητρα Σίτσα
- Σολίστ – Χοράρχης: Χαρίσης Καττέλλας – Καζαμίας
- Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Κείμενα: Χαρίσης Καττέλλας – Καζαμίας
Η εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία για τους πιστούς να προσεγγίσουν το βαθύ θεολογικό μήνυμα των ημερών μέσα από την υψηλή τέχνη της βυζαντινής μουσικής και του λόγου.
Πληροφορίες
🎼 Εκδήλωση: Ορατόριο Μεγάλης Εβδομάδας «ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ»
📅 Ημερομηνία: Παρασκευή 3 Απριλίου 2026
🕖 Ώρα: 7:00 μ.μ.
📍 Τοποθεσία: Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Ευόσμου
🎟️ Είσοδος: Ελεύθερη

