ΚεντρικήΠεριβάλλον

Στ. Παπασταύρου: Στο 2ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου οι υπογραφές με τη Chevron

6/2/2026

Μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα υπογραφούν οι τέσσερις συμβάσεις με τη Chevron, προκειμένου να κυρωθούν από τη Βουλή με σκοπό, το δεύτερο εξάμηνο του 2026, να ξεκινήσουν οι γεωφυσικές έρευνες, δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου.

Όσον αφορά στον «Κάθετο Διάδρομο», ο υπουργός επεσήμανε ότι πρόκειται να ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, θωρακίζοντας παράλληλα την ενεργειακή της αυτονομία.

«Διαφοροποιεί τον ενεργειακό διάδρομο, ώστε να μπορούν οι χώρες -η Ουκρανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Μολδαβία- να αποκτήσουν μία εναλλακτική δίοδο για φυσικό αέριο», υπογράμμισε, τονίζοντας, παράλληλα, ότι μέσω αυτού δημιουργείται μία ενδοχώρα 100 εκατομμυρίων ανθρώπων, «όπου μπορούν να δημιουργηθούν διάδρομοι εμπορίου και διασυνδέσεις».

Ο κ. Παπασταύρου αναφέρθηκε και στην συνάντηση της 24ης Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ, όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι Υπουργοί Ενέργειας των χωρών του Κάθετου Διαδρόμου, ο Αμερικανός Υπουργός Ενέργειας, Κρις Ράιτ καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Ο Κάθετος Διαδρόμου έχει και τη διάσταση μιας γέφυρας συνάντησης Ευρώπης και Αμερικής, στην οποία η Ελλάδα πρωταγωνιστεί», τόνισε.

Θωράκιση

Υπογράμμισε επίσης, ο Κάθετος Διάδρομος, εκτός από το ότι θωρακίζει την Πατρίδα, προσθέτει έσοδα για τη χώρα και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας μέσα από τις αναγκαίες επενδύσεις που θα πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών: όπως η επένδυση στον Αμπελιά Φαρσάλων, με τον νέο Σταθμό Συμπίεσης Φυσικού Αερίου, μίας από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στην πολύπαθη Θεσσαλία.

Related posts

Η ΣΥΖΩΗ Προκηρύσσει Τον 7ο ΣΥΖΑΘΛΟ

xristiana

Θεατρικές παραστάσεις “Θεών διάλογοι” στο Κερατσίνι

xristiana

Διαλειμματική νηστεία: Είναι ασφαλής και αποτελεσματική; Τι λένε οι επιστήμονες

xristiana