ΚεντρικήΚοινωνικά

Αναβίωση του Αποκριάτικου Εθίμου «Τζαμάλα»

16/2/2026

Ο Δήμος Βύρωνα, σε συνεργασία με την Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα, διοργανώνει την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2026 και ώρα 19.00 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ταπητουργείο), την αναβίωση του παραδοσιακού ηπειρώτικου εθίμου της «Τζαμάλας»  καλώντας κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μια αυθεντική αποκριάτικη εμπειρία.

Το έθιμο, που έχει τις ρίζες του βαθιά στην παράδοση, βασίζεται στη φωτιά ως σύμβολο κάθαρσης και αισιοδοξίας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το άναμμα της φωτιάς και θα ακολουθήσει παραδοσιακή μουσική με την Βιβή Βουτσελά, χορούς και   αυθεντικά ηπειρώτικα εδέσματα,  φασολάδα, κρασί, τσίπουρο.

Σας προσκαλούμε να διασκεδάσουμε και να τιμήσουμε την παράδοση και να γιορτάσουμε την Αποκριά γύρω από τη φωτιά της “Τζαμάλας”.

Είσοδος ελεύθερη

Related posts

Εντός της εβδομάδας η απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία

xristiana

Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου: Ποιες γυναίκες θα λάβουν το SMS για να τις κάνουν

xristiana

Η Μπαλαρίνα και ο εκατομμυριούχος…!

xristiana