News ΑΜΕΑΚεντρική

Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Επίσημες δηλώσεις για 8Κ, ΑμεΑ και νοσηλευτές

14/1/2026

Σε Συνέντευξη Τύπου που δίνει αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Θάνος Παπαϊωάννου αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα των νέων διαγωνισμών

Σαφές πλαίσιο για τον προγραμματισμό των επόμενων μηνών όσον αφορά στις νέες προκηρύξεις αλλά και τα αναμενόμενα αποτελέσματα, έδωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Θάνος Παπαϊωάννου στη Συνέντευξη Τύπου που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή. Στα κεντρικά γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής βρίσκεται ο δημοσιογράφος του alfavita.gr, Μιχάλης Τσιλιβάκος, ο οποίος μας μεταδίδει το κλίμα αλλά και τις δηλώσεις του προέδρου.

ασεπ

Τον Φεβρουάριο τα οριστικά της 8Κ/2024

Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα, όσον αφορά στα αναμενόμενα αποτελέσματα, είναι η προκήρυξη 8Κ/2024 η οποία προβλέπει την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 2.213 θέσεων από απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (απόφοιτους λυκείου).

Η συγκεκριμένη προκήρυξη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον, καθώς υποβλήθηκαν συνολικά 105.427 αιτήσεις, αριθμός ρεκόρ για το ΑΣΕΠ. Τα προσωρινά αποτελέσματα εκδόθηκαν τον Δεκέμβριο και -σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Παπαϊωάννου- τα οριστικά αναμένονται τον Φεβρουάριο. 

Νέα προκήρυξη για ΑμεΑ

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ έδωσε το χρονοδιάγραμμα για την πολυαναμενόμενη προκήρυξη των Ατόμων με Αναπηρία, η οποία αναμένεται να εκδοθεί μετά το Πάσα.

Στην προκήρυξη θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, θα περιέχει περισσότερες από 3.200 κενές θέσεις σε φορείς του δημοσίου σε όλη την Ελλάδα.

Τον Φεβρουάριο και η πρώτη προκήρυξη για το ΕΣΥ

Ο κ. Παπαϊωάννου αποκάλυψε και το χρονοδιάγραμμα των τριών μεγάλων προκηρύξεων που έχει αποκαλύψει το alfavita.gr και αφορούν στην κάλυψη κενών θέσεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Όπως δήλωσε, τον Φεβρουάριο αναμένεται να δημοσιευθεί η πρώτη προκήρυξη που αφορά την κάλυψη 1.696 θέσεων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ενώ  επόμενες δύο προκηρύξεις αναμένεται να έχουν «τρέξει» μέχρι το Πάσχα.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του Μιχάλη Τσιλιβάκου, τους επόμενους μήνες έπεται «τσουνάμι» 3.830 προσλήψεων στα νοσοκομεία για ΤΕ, ΔΕ και Νοσηλευτές. Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας και του ΑΣΕΠ αφορά τρεις μεγάλες δέσμες προσλήψεων που θα καλύψουν μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ με τρεις προκηρύξεις ως εξής

Προκήρυξη Θέσεις Κατηγορίες που συμμετέχουν Κλάδοι / Ειδικότητες
ΑΣΕΠ 1 510 ΠΕ και ΥΕ Διάφοροι
ΑΣΕΠ 2 1.696 ΤΕ και ΔΕ Διάφοροι
ΑΣΕΠ 3 1.624 ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Νοσηλευτές

Δεύτερος γραπτός πανελλήνιος διαγωνισμός

Τέλος, όσον αφορά τις προκηρύξεις που αφορούν στους υποψήφιους του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ/2025, ο κ. Παπαϊωάννου αποκάλυψε η πρώτη θα έχει εκδοθεί μέχρι το Πάσχα.

Η πρώτη προκήρυξη, όπως έχει αποκαλύψει το alfavita.gr, θα αφορά στην πλήρωση 2.701 θέσεων για υποψήφιους ΤΕ, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα δημοσιευθεί και η προκήρυξη των ΠΕ.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο

Το “μυστικό” επίδομα των 300€ με τους χιλιάδες δικαιούχους – 750 ευρώ σε χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού

Πηγή: https://www.alfavita.gr

Related posts

Το trick που κάνει τα φρύδια σας φυσικά πυκνά

xristiana

Ημέρα Συμβουλευτικής Και Επαγγελματικού Προσανατολισμού Στο 2ο Λύκειο Πεύκης

xristiana

8 μαγιό που θα σε κάνουν το πιο stylish κορίτσι στην παραλία

xristiana