23/1/2026
Έξι άτομα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, σε επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, με συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας.
Πρόκειται για πέντε Έλληνες, ηλικίας 70, 41, 31, 54 (γυναίκα) και 59 ετών, καθώς και 51χρονο αλλοδαπό.
Όπως διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες χθες, Τετάρτη, σε γεωτεμάχιο που βρίσκεται σε περιοχή του δήμου Δέλτα, ο 41χρονος και ο 31χρονος, οδηγώντας Δ.Χ. φορτηγά και κατ’ εντολή του 71χρονου, πραγματοποίησαν ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.) και ανεπεξέργαστων πλαστικών ανακυκλώσιμων υλικών, κατά περίπτωση.

Τα είχαν παραλάβει από δύο εταιρείες ανακύκλωσης, εκ των οποίων της μιας ιδιοκτήτης ήταν ο 51χρονος και της άλλης νόμιμη εκπρόσωπος-διαχειρίστρια ήταν η 54χρονη και υπεύθυνος λειτουργίας εργοταξίου ο 59χρονος.
