ΚεντρικήΜαγειρική

Κεφτεδάκια κουνουπιδιού

7/12/2025

Υλικά (20 τεμάχια)

  • 650 γρ. κουνουπίδι (χωρίς το κοτσάνι)
  • 130 γρ. αλεσμένη βρώμη
  • 2 αβγά
  • 60 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βράζουμε το κουνουπίδι για 15 λεπτά σε άφθονο νερό.
  • Βήμα 2: Το σουρώνουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και με τη βοήθεια πιρουνιού το πολτοποιούμε καλά.
  • Βήμα 3: Στο πολτοποιημένο κουνουπίδι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βήμα 4: Με τα χέρια μας πλάθουμε 20 ισομερή κεφτεδάκια.
  • Βήμα 5: Τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 10-12 λεπτά.
  • Βήμα 6: Τα αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά. (Αν τα θέλουμε πιο καλοψημένα, ψήνουμε 3-4 λεπτά επιπλέον.)

Related posts

ΕΛΕΤΑΕΝ: Οι αποκλεισμοί ενάντια στην αιολική ενέργεια που προτείνονται είναι υπερβολικοί και θίγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη

xristiana

Ανοιξιάτικο Πασχαλινό Bazaar Των Φίλων Της Μέριμνας Στο Ψυχικό

xristiana

Χριστούγεννα με τη συνοδεία… κιθάρας στην Κηφισιά

xristiana