7/12/2025
Υλικά (20 τεμάχια)
- 650 γρ. κουνουπίδι (χωρίς το κοτσάνι)
- 130 γρ. αλεσμένη βρώμη
- 2 αβγά
- 60 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Βράζουμε το κουνουπίδι για 15 λεπτά σε άφθονο νερό.
- Βήμα 2: Το σουρώνουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και με τη βοήθεια πιρουνιού το πολτοποιούμε καλά.
- Βήμα 3: Στο πολτοποιημένο κουνουπίδι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βήμα 4: Με τα χέρια μας πλάθουμε 20 ισομερή κεφτεδάκια.
- Βήμα 5: Τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 10-12 λεπτά.
- Βήμα 6: Τα αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά. (Αν τα θέλουμε πιο καλοψημένα, ψήνουμε 3-4 λεπτά επιπλέον.)
Πηγή: https://www.newsbeast.gr
