ΚεντρικήΟμορφιά

Γιατί πρέπει να βάζετε αποσμητικό αντιιδρωτικό, το βράδυ (και όχι το πρωί), σύμφωνα με ειδικό

1/12/2025

Κάθε μέρα, η ίδια ρουτίνα στο μπάνιο. Μετά από ένα δροσερό ντους για να ξυπνήσουμε, φοράμε το τζιν μας και ψεκάζουμε λίγο αποσμητικό πριν ξεκινήσουμε τη μέρα.

Λοιπόν, να ξέρετε ότι εδώ κρύβεται ένα λάθος (ή μάλλον, μια άσκοπη συνήθεια) που επαναλαμβάνουμε μηχανικά καθημερινά.

Τουλάχιστον αυτό εξηγεί η Dr. Sacchetti, αισθητική ιατρός, σε ανάρτησή της στο Instagram. Σύμφωνα με την ίδια, το αντιιδρωτικό πρέπει να εφαρμόζεται το βράδυ (και σίγουρα όχι το πρωί).

Η διαφορά ανάμεσα στο αποσμητικό και το αντιιδρωτικό

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το θέμα, είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε το αποσμητικό από το αντιιδρωτικό. Και πιστέψτε μας, είναι πολύ απλό: όλα βρίσκονται στην ονομασία.

Το αποσμητικό εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές (και συχνά προσφέρει και ευχάριστο άρωμα), ενώ το αντιιδρωτικό περιορίζει την παραγωγή ιδρώτα, εμποδίζοντας την έκκρισή του από τους ιδρωτοποιούς πόρους. Είναι σαφές λοιπόν ότι πρόκειται για δύο προϊόντα με διαφορετική δράση (αν και ορισμένα συνδυάζουν και τις δύο λειτουργίες). Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι ακριβώς χρειαζόμαστε.

Όπως εξηγεί η Dr. Sacchetti, το ιδανικό είναι τα δύο προϊόντα να μην χρησιμοποιούνται την ίδια στιγμή. Το αντιιδρωτικό πρέπει να εφαρμόζεται το βράδυ, μετά το ντους, επειδή «το βράδυ, το δέρμα είναι καθαρό και στεγνό.

Τότε είναι που τα ενεργά συστατικά ρυθμίζουν καλύτερα την εφίδρωση. Η δράση του προϊόντος διαρκεί περισσότερο και είναι πιο απαλή για το δέρμα». Αν εφαρμοστεί το πρωί, το προϊόν δεν προλαβαίνει να δράσει αποτελεσματικά, καθώς ο ιδρώτας το “ξεπλένει”.

Αντίθετα, το αποσμητικό πρέπει να εφαρμόζεται το πρωί (και πάλι σε καθαρό, στεγνό δέρμα), για να καταπολεμήσει πιο αποτελεσματικά την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν τις δυσάρεστες οσμές.

Πηγή: https://womenonly.skai.gr

Related posts

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση στο σώμα σας

xristiana

Πράσινη μετάβαση: Μία «τρύπα» 18 τρισ. δολαρίων, που πρέπει να κλείσει έως το 2030

xristiana

Σεμινάριο για την Υπερεργασία και την Επαγγελματική Εξουθένωση (Burnout) στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

xristiana