16/12/2025
Στην τελική φάση υλοποίησής του έχει εισέλθει ένα πολύ σημαντικό έργο με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας και την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητική αναπηρία, στο πλαίσιο ανάπτυξης του τουρισμού ειδικών απαιτήσεων αλλά και της εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής μας αλλά και των επισκεπτών.
“Η 314/2025 απόφαση της Δημοτικής μας Επιτροπής, που αφορούσε την έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης καθώς και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης της προμήθειας με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ» Προϋπολογισμού: 266.643,20 € είναι μια απόφαση που σηματοδοτεί την επιβεβαιωμένη πρόοδο της πολύμηνης προσπάθειάς μας αλλά και την έναρξη του έργου” αναφέρει ο Δήμαρχος Αθανάσιος Κασόλας και παράλληλα υπογραμμίζει “
Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και τουριστικά προσβάσιμου θαλάσσιου προορισμού, που στερούνταν ο τόπο μας και ο οποίος πλέον θα επιτρέπει σε όλους τους επισκέπτες, ανεξαρτήτως κινητικών περιορισμών, να απολαμβάνουν τις πανέμορφες παραλίες του Δήμου μας με ασφάλεια, άνεση και αξιοπρέπεια”.
Το έργο θα διευκολύνει την πρόσβαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες ή άλλων εμποδιζόμενων ατόμων στις παραλίες μας, Λουτράκι, Βαθιαβάλι, Πογωνιά , Άγιος Ιωάννης Αγίου Νικολάου, Λυγιά Πλαγιάς και σε κάθε μία, από τις αναφερόμενες παραπάνω, παραλίες, προβλέπεται σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, μη μόνιμο διάδρομο πρόσβασης στην παραλία με ράμπα, αποδυτήριο, θεματική ντουζιέρα παραλίας, ξαπλώστρα, πέργολα σκίασης, ειδική σήμανση κ.α.
