ΚεντρικήΜαγειρική

Κεφτεδάκια κουνουπιδιού

7/12/2025

Υλικά (20 τεμάχια)

  • 650 γρ. κουνουπίδι (χωρίς το κοτσάνι)
  • 130 γρ. αλεσμένη βρώμη
  • 2 αβγά
  • 60 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βράζουμε το κουνουπίδι για 15 λεπτά σε άφθονο νερό.
  • Βήμα 2: Το σουρώνουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και με τη βοήθεια πιρουνιού το πολτοποιούμε καλά.
  • Βήμα 3: Στο πολτοποιημένο κουνουπίδι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βήμα 4: Με τα χέρια μας πλάθουμε 20 ισομερή κεφτεδάκια.
  • Βήμα 5: Τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 10-12 λεπτά.
  • Βήμα 6: Τα αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά. (Αν τα θέλουμε πιο καλοψημένα, ψήνουμε 3-4 λεπτά επιπλέον.)

Related posts

Συναυλία Από Τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη Για Την Ενίσχυση Του Συλλόγου

xristiana

35o Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

xristiana

Σε Βάρη Βούλα και Βουλιαγμένη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών

xristiana