24/11/2025
Υλικά (4 μερίδες)
- 1 πράσο
- 2 στικ σέλερι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 800-900 γρ. μπρόκολο
- 1 κ.γ. εστραγκόν
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά
- 50 ml λευκό κρασί
- 400 ml γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
- 700-800 ml νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- κρουτόν για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα τετράγωνα, το πράσο, το σκόρδο και το σέλερι σε φέτες και μαγειρεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε το μπρόκολο μαζί με το λευκό κρασί μέχρι να εξατμιστεί.
- Βήμα 3: Όταν εξατμιστεί, συνεχίζουμε με το γάλα καρύδας, το νερό και τα καρυκεύματα και βράζουμε με κλειστό καπάκι για 10-15 λεπτά.
- Βήμα 4: Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο.
- Βήμα 5: Με τη βοήθεια ενός μπίμερ πολτοποιούμε τη σούπα. Ξαναβάζουμε την σούπα στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά, την αποσύρουμε και σερβίρουμε.
- Βήμα 6: Προσθέτουμε λίγα κρουτόν πάνω από τη σούπα και απολαμβάνουμε.
