ΚεντρικήΜαγειρική

Σπαγγέτι με τυρί και πιπέρι

17/11/2025

Υλικά

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • Aλάτι, ανάλογα με τη γεύση
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ. γλ. χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή πεκορίνο Ρομάνο

Εκτέλεση

  1. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι ορίζει η συσκευασία, μέχρι να γίνουν al dente. Κρατήστε 1 φλιτζάνι (240 ml) νερό για τα ζυμαρικά και σουρώστε τα.
  2. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  3. Προσθέστε το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά και ρίξτε μέσα τα μαγειρεμένα ζυμαρικά. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
  4. Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά.
  5. Προσθέστε αλάτι, εάν το επιθυμείτε.

 

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

 

 

Related posts

Έπιπλα γραφείου: Η σημασία τους για την παραγωγικότητα και την ευεξία.

xristiana

Πώς το μαύρο τσάι ωφελεί την υγεία μακροπρόθεσμα

xristiana

Διήμερο Εκδηλώσεων Για Την Κυκλοφοριακή Αγωγή Και Ασφάλεια

xristiana