27/11/2025
Υλικά (10 μερίδες)
- 150 γρ. κολοκύθα
- 80 γρ. αμύγδαλα (ωμά και ανάλατα)
- 150 γρ. καρύδια
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη στο μπλέντερ)
- 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. baking powder
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 120 γρ. μέλι
- 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Θρυμματίζουμε τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ, κρατώντας λίγα καρύδια σε μεγαλύτερα κομμάτια.
- Βήμα 2: Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Βήμα 3: Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με πιρούνι ή κουτάλι.
- Βήμα 4: Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (σιλικόνης ή μεταλλική με λαδόχαρτο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, για 35-40 λεπτά.
