ΚεντρικήΜαγειρική

Σούπα κουνουπιδιού

28/10/2025

Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι, σε μικρά μπουκετάκια
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1½ κουταλάκι γλυκού σπόροι κύμινου
  • Μια μεγάλη πρέζα αποξηραμένες νιφάδες κόκκινου τσίλι (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 600 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 400 γρ. φρέσκο γάλα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C με αέρα. Ανακατέψτε το κουνουπίδι με το σκόρδο σε ένα μεγάλο ταψί, πασπαλίστε με τους σπόρους κύμινου και τα νιφάδες τσίλι, αν τα χρησιμοποιείτε, και ραντίστε με το ελαιόλαδο. Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 2ο

Ρίξτε τον ζωμό και το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και φέρτε σε βρασμό. Χωρίστε το ψημένο σκόρδο από τη φλούδα του και προσθέστε το μαζί με το κουνουπίδι στο υγρό. Σιγοβράστε πολύ απαλά για 10 λεπτά.

Βήμα 3ο

Αφαιρέστε τη σούπα από τη φωτιά και χτυπήστε τη με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λεία. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.

Πηγή: https://www.vita.gr

Related posts

Κοινό κρυολόγημα: 5 tips που ανακουφίζουν και 2 κινήσεις που πρέπει να αποφύγετε

xristiana

Πήρες το τέλειο nude κραγιόν! Κι όμως, υπάρχουν κανόνες για το πώς θα το βάλεις – ΒΙΝΤΕΟ

xristiana

Δημιουργία παιδικής χαράς ΑμΕΑ στην πλατεία Ζέρβα: Ένα βήμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής

xristiana