ΚεντρικήΜαγειρική

Σούπα κουνουπιδιού

28/10/2025

Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι, σε μικρά μπουκετάκια
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1½ κουταλάκι γλυκού σπόροι κύμινου
  • Μια μεγάλη πρέζα αποξηραμένες νιφάδες κόκκινου τσίλι (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 600 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 400 γρ. φρέσκο γάλα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C με αέρα. Ανακατέψτε το κουνουπίδι με το σκόρδο σε ένα μεγάλο ταψί, πασπαλίστε με τους σπόρους κύμινου και τα νιφάδες τσίλι, αν τα χρησιμοποιείτε, και ραντίστε με το ελαιόλαδο. Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 2ο

Ρίξτε τον ζωμό και το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και φέρτε σε βρασμό. Χωρίστε το ψημένο σκόρδο από τη φλούδα του και προσθέστε το μαζί με το κουνουπίδι στο υγρό. Σιγοβράστε πολύ απαλά για 10 λεπτά.

Βήμα 3ο

Αφαιρέστε τη σούπα από τη φωτιά και χτυπήστε τη με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λεία. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.

Πηγή: https://www.vita.gr

Related posts

Μαλλιά: Πώς τα προστατεύουμε από τη φθορά του χρόνου

xristiana

Δήμος Διονύσου: Δημιουργία δικτύου πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών

xristiana

Ο συνηθισμένος πόνος που μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα στα νεφρά – Πώς θα καταλάβετε τη διαφορά

xristiana