ΚεντρικήΜαγειρική

Αφράτα μάφινς κολοκύθας

11/10/2025

Τα υλικά

– 250 γρ. αλεύρι
– 130 γρ. βούτυρο
– 2 αυγά
– 100 γρ. ζάχαρη άχνη
– 60 γρ. καστανή ζάχαρη
– 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 200 γρ. βρασμένη κολοκύθα
– 1 κ.σ. κανέλα
– 1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
– Λίγο αλάτι

Η διαδικασία

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη, την καστανή ζάχαρη,  το τριμμένο τζίντζερ, την κανέλα – όχι πολύ όμως για να μην πικρίσει, τα δύο αυγά, το μπέικιν πάουντερ και αρχίζουμε να χτυπάμε αργά ώστε να φτιάξουμε τη ζύμη.

Όσο χτυπάμε το μείγμα προσθέτουμε σιγά σιγά την κολοκύθα, που πρώτα έχουμε βράσει και μετά πολτοποιήσει.

Αμέσως μετά προσθέτουμε σιγά σιγά και τα 130 γρ. βούτυρο που έχουμε λιώσει σε ένα κατσαρολάκι και το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: https://www.vita.gr

Related posts

“Ελπίδα” και “Σασμός” στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού: Συναυλία με τον Ηλία Παλιουδάκη

xristiana

Απώλεια ακοής και άνοια: Πώς θα αντιστρέψετε τον κίνδυνο

xristiana

Το μαγειρικό συστατικό που αντιμετωπίζει την καούρα, προστατεύει τα δόντια και μειώνει τη φλεγμονή

xristiana