22/10/2025
Υλικά (10 τεμάχια)
- 230 γρ. κόκκινη φακή (ωμή)
- 2 ποτήρια νερό
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ξεπλένουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια τις μουλιάζουμε σε 500 ml νερό για περίπου 5 ώρες.
- Βήμα 2: Τις βάζουμε σε ένα μπλέντερ με το νερό που τις μουλιάσαμε και προσθέτουμε το σκόρδο και το αλάτι. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να προκύψει ένας χυλός.
- Βήμα 3: Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε στο κέντρο μια μικρή ποσότητα από το χυλό και τον απλώνουμε κυκλικά με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού. Προσέχουμε η θερμοκρασία του τηγανιού να μην είναι υψηλή — θέλουμε μέτρια φωτιά.
- Βήμα 4: Ψήνουμε περίπου 1½ λεπτό από τη μία πλευρά και 1 λεπτό από την άλλη.
- Βήμα 5: Βγαίνουν συνολικά 10 τορτίγιες. Διατηρούνται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες ή στην κατάψυξη για 3-4 μήνες. Για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, τις καταψύχουμε ξεχωριστά, βάζοντας ανάμεσά τους ένα κομμάτι λαδόχαρτο.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr